Vragen? 089/41.49.12

Loopschoenen

Hardloopschoenen zijn van groot belang wanneer je gaat hardlopen. Hardlopen op verkeerde en niet echte hardloopschoenen is heel onverstandig. Je voeten hebben dan niet de juiste ondersteuning en ook is de demping en de afzet niet goed wat kan leiden tot blessures.

Hardloopschoenen met u regelmatig vervangen.

Een hardloopschoen moet per stap 2 a 3 maal het gewicht van de hardloper opvangen en het is dan ook aan te raden om je hardloopschoen na ongeveer 1000 tot 1500 km te vervangen. Dit kan variëren afhankelijk van het gewicht van de hardloper. Ook kan je aan jouw hardloopschoenen zelf merken en ook zien of deze versleten zijn of niet. Loop niet te lang door op oude hardloopschoenen en wissel tijdens het wisselen naar nieuwe hardloopschoenen de oude ook tussendoor nog een paar keer af. Zo kan je  jouw voeten eenvoudig aan je nieuwe hardloopschoenen laten wennen. 

Er zijn ook wedstrijd hardloopschoenen. Deze schoenen zijn speciaal voor wedstrijden en zijn iets lichter maar hebben een iets minder goede demping. Het voordeel van wedstrijd hardloopschoenen is dat ze lichter zijn. Een lichtere hardloopschoen geeft natuurlijk een psychologisch alsmede een fysiek voordeel. Het is echter beter om zoveel mogelijk op gewone hardloopschoenen te lopen omdat hiervan de demping beter is.

Artikelen 1 tot 12 van 51 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 12 van 51 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5